Белгийският защитник на Тотнъм Ян Вертонген отрече информациите, които го пращаха в Барселона. Той обяви, че скоро ще подпише нов договор с "шпорите" и въпросите около бъдещето му ще намерят отговора си. 

След силното си представяне на Световното първенство той беше спряган за почти сигурно ново попълнение на каталунците. Но явно плановете му за кариерата са съвсем различни. 

"Постоянно се говори за бъдещето ми и се разпространяват какви ли не слухове. Разбира се, няма как да не се лаская от интереса на голям клуб като Барселона. Това означава, че се справям добре и вървя в правилната насока."

"Хората казват, че там, където има дим, има и огън. Но в моя случай няма никакъв огън. Просто се прибирам в Тотнъм и започвам подготовка. Хората тук имат страхотна вяра в мен и аз им благодаря за това."

"Все още си имам четиригодишен договор, но те са готови да ми предложат още пет години към него. Това е страхотен жест от тях и мисля, че няма нужда да ви казвам повече, че искам да продължа тук, защото е повече от ясно", сподели Вертонген пред медиите в родината си.