Бившият капитан на Англия Дейвид Бекъм заяви, че е почти е загубил надежда, че някога ще играе отново за тима, след като не бе повикан от Фабио Капело за приятелския двубой срещу Швейцария.

Бекс има изиграни 99 срещи с екипа на Трите лъва и всички очакваха той да запише юбилейния си мач номер 100 на легендарния Уембли именно в контролата срещу часовникарите.

С решението си Капело даде знак, че не смята да разчита на полузащитника, както беше и по времето, когато двамата се засякоха в Реал Мадрид.

„Няма да се ядосвам и да се нервирам, тъй като съм достатъчно възрастен за това” – каза Бекъм – „Достатъчно уважавам треньора, че ако това не се случи, животът ще продължи.”

„Дълбоко в себе си аз не мисля, че някога ще играя за Англия отново, така че и 99 участия е велико постижение, това е повече отколкото съм мечтал.”

„Ще продължа да работя здраво и ще опитам да се завърна. Имах достатъчно късмет през кариерата си, за да мога да обръщам гръб на трудностите и разочарованията.”

„Ако това не се случи, ще го преодолея и ще се завърна по моя си начин. Ако това се случи, ще бъде велико”, каза още Бекъм за очаквания мач номер 100 с фланелката на Англия.