Полузащитникът на Куинс Парк Рейнджърс Джоуи Бартън се извини за грубите си прояви по време на решителния мач срещу Манчестър Сити, но само на феновете на своя тим.

Бившият играч на „гражданите“ удари с лакът в лицето Карлос Тевес в близост до своето наказателно поле, което остана незабелязано от главния съдия, но не и от асистентът му от далечната страна. Двамата рефери се консултираха един с друг, след което Майк Дийн изгони с директен червена картон капитанът на гостите.

Това разгневи още повече Бартън, който преди да напусне терена изрита в гръб и без причина Серхио Агуеро, след което опита да удари с глава Венсан Компани, а край тъчлинията влезе в пререкание и с резервата Марио Балотели.

„Нищо не мога да направя, няма как да се извиня на съотборниците ми и феновете“, каза Бартън и продължи в арогантния си стил: „Все още не мисля, че трябваше да бъда изгонен. На излизане се опитах да изкарам и един от техните играчи...“

„Това не е един от най-гордите ми моменти, на на кого му дреме – спасихме се и само това е важно. Нямам проблеми с главата, просто след като ме изгониха, един от нашите играчи ми подхвърли да пробвам да взема един от техните с мен извън терена...“, продължи скандалният Бартън.