Ръководството на Барселона разкри, че от Арсенал са отказали офертата им за Сеск Фабрегас, която е била на стойност 29 милиона паунда.

„Те казаха, че не биха го продали. По тази причина е логично, че те не обявяват искана цена за него”, каза генералният директор на Барса Жоан Оливер.

„От наша страна, след като сме отправили оферта, ние сме готови да подпишем договор по всяко време. Все още има време това да се направи, но ние не можем да направим сделка сами”, заяви Оливер, потвърждавайки нежеланието на топчиите да се разделят с капитана си.

В същото време президентът на каталунците Жоан Лапорта сподели: „Разговорите с Арсенал са на етап, на който и двете страни направиха първия си ход – ние отправихме оферта, а те я отказаха.”

„Все още сме заинтересовани и уважаваме тяхната позиция, но ние ще се опитаме и ще направим така, че да променим мнението им. Би било добре това да приключи преди началото на Мондиал 2010”, добави Лапорта.

В момента Сеск Фабрегас е с националния отбор на Испания и се готви за участието на еврошампионите на Световното първенство. Първият мач на Ла Фурия от Група H е на 16 юни срещу Швейцария.