Бившият съотборник на Хосеп Гуардиола в Барселона - Хосе Мария Бакеро, прогнозира, че Челси ще страда тази вечер на “Ноу Камп”. Лондончани имат преднина от 1:0 след първия мач на “Стамфорд Бридж” от полуфиналите на Шампионската лига, а в 21.45 часа излизат в реванша срещу настоящия носител на трофея.

“Челси спечели първия двубой, но Барселона имаше четири или пет много добри възможности, а две от тях бяха удари в гредата. Затова смятам, че Барселона няма да промени концепцията си, но отборът просто трябва да бъде по-ефективен в този мач”, сподели Бакеро.

“Барселона има своя собствена структура и определен начин на игра, а сега срещу Челси ще се стремят да вкарат гол. Мисля, че лондончани ще имат много проблеми на “Ноу Камп”. Вярно, че Челси има много добри индивидуални футболисти, но те вече са ветерани и вероятно сега физически ще страдат на “Ноу Камп”. Не виждам място, в което Барселона да е по-слаб от Челси”, добави още специалистът.

“Мисля, че Франсеск Фабрегас ще започне като титуляр, мисля, че и Алексис Санчес ще започне в атаката. Вярвам, че Пеп ще избере най-опитните си играчи. Онзи ден срещу Реал Мадрид той пусна двама млади футболисти, но мисля, че имаше и такива, които не бяха много свежи физически, затова на тяхно място предпочете по-младите. Смятам обаче, че те сега ще играят”, каза още Бакеро по повод двубоя тази вечер.