Вратарят на Челси Петър Чех предупреди главния рефер Джунеит Шакир да внимава с отсъжданията си в реванша с Барселона тази вечер. Стражът на „сините” вярва, че турчинът може да се окаже от решаваща роля при определянето на първия финалист в Шампионската лига тази вечер. Двата тима излизат един срещу друг на „Камп Ноу”, а лондончани имат преднина от един гол след първия мач в Англия.

Назначението на 35-годишния Шакир предизвика доста полемики сред футболните страни, след като стана ясно, че комитетът, който е отговорен за назначаването на реферите е оглавяван от Сенес Ержик. Ержик също е турчин, който обаче има и бизнес отношения с генералния спонсор на Барселона „Уницеф”.

Джунеит Шакир получава първи наряд за елиминационен мач в Шампионската лига.

„Реферът може да изиграе главна роля в мача. Виждали сме подобни случаи в миналото. Мачът ще бъде воден от опитен турски рефер. Ако имаш опит с ръководенето на Галатасарай и Фенербахче, мач между Челси и Барселона не би трябвало да бъде проблем. Сигурен съм, че ще покаже същия професионализъм, като съдията в първия ни мач, в който нямаше спорни моменти”, коментира Петър Чех.