Арсенал победи Ливърпул с 2:1 в дербито на 16-тия кръг в английската Висша Лига. На „Анфийлд” мърсисайдци отново показаха слаба игра и за пореден път разочароваха привържениците си. С поредната загуба Ливърпул загуби всякакви шансове за титлата в Англия, докато победата върна „артилеристите” в битката за трофея.

Още в 12-та минута на мача Фернандо Торес пропусна страхотен шанс за гол, след като бе изведен сам срещу Алмуния, но стреля слабо в него. в следващата атака пък домакините имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

По-добрата игра на Ливърпул през първата част доведе до гол в 41-та минута, когато Дирк Каут откри резултата, като основна заслуга за гола имаше Мануел Алмуния. Вратарят на Арсенал не успя да изчисти центриране на Лукас и топката стигна до Каут, който прецизно я насочи през купа от играча в опразнената врата.

Второто полувреме започна с натиск на гостите, които набързо стигнаха до изравнително попадение. Насри пое топката отдясно, след което центрира по земя към наказателното поле. Топката срещна крака на Карагър, след което Глен Джонсън нещастно чукна в собствената си врата и остави Пепе Рейна безпомощен.

8 минути по-късно Айдрей Аршавин даде преднина на „топчиите” със страхотен удар, който остави безпомощен Рейна.

До края на мача домакините опитаха да стигнат поне до изравняване, но играта им бе хаотична и така и не успяха да стигнат до опасности пред вратата на Рамзи.

Във временното класиране Арсенал е трети с 31 точки, с 6 зад лидера Челси, но и с мач по-малко. Ливърпул пък е на 7-ма позиция с 24.