Арсенал победи Кристъл Палас с 2:1 в мач от първия кръг на Висшата лига. Успеха дойде с два гола в добавеното време на първата и втората част на мача. Кошчиелни и Рамзи се разписаха за Арсенал, за гостите реализира Хангеланд. Пънчън беше изгонен в 89-ата минута на срещата.

Гостите започнаха мача устремно и още в 7-ата секунда Шчесни трябваше да се намесва. В 27-ата минута Саного пробва удар към вратата, но слаб и неточен. Две минути по-късно Уилшър стреля опасно, но Сперони изби в корнер.

В 35-ата минута КПР откри резултата. Хангеланд беше та точното място в точното време и направи безпомощен вратаря на "артилеристите". До почивката удари на Касорла и Рамзи не намериха реализация. 

Момчетата на Арсен Венгер стигнаха до изравняването в добавеното време на първата част. Санчес центрира и Кошчиелни реализира с глава за 1:1. Може да отбележим един любопитен момент в срещата. В 42-ата минута Дебюши спечели свободен удар, но изчезващият спрей не успя да излезе от флакона на два пъти, а на третия нацели лицето на Касорла.

През втората част Арсенал беше по-активният тим, но победното попадение дойде в добавеното време. 

Аарън Рамзи донесе успеха на домакините с попадението си, той се разписа, след като от два метра засече топката във вратата на Сперони.

В 89-ата минута Пънчън беше изгонен за втори жълт картон. 

В крайна сметка Арсенал спечели и записа първи 3 точки в актива си.