Отборът на Манчестър Юнайтед започна сезона в Англия с домакинска загуба от Суонси. Именно с двубоя между „червените дяволи“ и „лебедите“ бе открита новата кампания във Висшата лига. Тимът от „Олд Трафорд“ допусна поражение с 1:2 и вгорчи официалния дебют на новия мениджър на тима Луис ван Гаал, който наследи Дейвид Мойс през лятото.

На "Олд Трафорд" холандският специалист заложи на схема 3-5-2, като първия си официален мач за тима изиграха Джеси Лингаард, Тайлър Блекет и новото попълнение Андер Ерера. Домакините обаче бяха доста пасивни и трудно създаваха опасности пред Лукаш Фабиански. "Лебедите" от своя страна се възползваха от първата си възможност и откриха резултата в 28-та минута, когато Ки преодоля Давид де Хеа с точен изстрел от границата на наказателното поле.

Ван Гаал вкара в игра Нани на почивката, а неговите възпитаници заиграха доста по-силно и успяха да изравнят в 53-та минута чрез новия си капитан Уейн Рууни. Малко след това нападателят уцели греда след много добро изпълнение от свободен удар. Домакините обаче отново бяха наказани на контраатака, като Гилфи Сигурдсон се разписа в 73-та минута след поредица от грешки на защитата на Юнайтед. "Червените дяволи" се опитаха да отговорят до края, но така и не успяха да затруднят Фабиански и в крайна сметка започнаха сезона със загуба.

Тага Луис ван Гаал се превърна в първия мениджър на Манчестър Юнайтед, който губи домакински мач в първия кръг от Висшата лига.  

Последното поражение на Юнайтед като домакин в първия кръг на шампионата датира от далечната 1972 година, когато „червените дяволи“ губят с 2:3 от Ипсуич.