Арсенал оглави класирането в Премиършип изпреварвайки Челси и Манчестър Юнайтед, след като постигна трудна победа с 4:2 при домакинството си на Болтън в отложен мач от 2-я кръг.

Мачът започна доста сензационно, след като Болтън поведе още в 7-та минута, когато Кевин Дейвис свали топката с глава към Гари Кейхил и той отблизо простреля Алмуния.

Гостите получиха право и да изпълнят дузпа, след като в 27-та минута Денилсон фаулира Лий в наказателното поле на Арсенал. Наказателният удар бе реализиран точно от Тейлър в 28-та минута.

Обратът в мача започна в 43-та минута, когато Фабрегас подаде добре към Росицки, който с премерен шут прати топката във вратата на Яскелайнен.

В 52-та минута Арсенал успя да изравни резултата, след като Фабрегас направи добър пробив през трима футболисти на Болтън и прати топката покрай Яскелайнен в неговата врата.

Арсенал направи пълен обрат в мача в 65-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Арсенал Диаби подаде към Вермален, който отблизо прати топката за трети път във вратата на Яскелайнен.

Крайният резултат в срещата оформи Андрей Аршавин с гол в 85-та минута.

Ливърпул постигна важна победа с 2:0 при домакинството си на Тотнъм и по този начин мърсисайдци спряха негативната си серия и се приближиха до четвъртото място, където в момента се намира Тотнъм.

Мърсисайдци поведоха още в 6-та минута, когато Акуилани подаде добре към Дирк Каут и той с хубав удар от границата на наказателното поле на Тотнъм прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Еурелио Гомес.

В последните секунди на срещата Ливърпул получи право да изпълни дузпа, тъй като във втората минута на даденото от съдията Хауърд Уеб продължение Басонг фаулира Нгог в наказателното поле на Тотнъм.

Наказателният удар бе реализиран от Дирк Каут, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Гомес.

Така Ливърпул съкрати пасива си от Тотнъм на само една точка.