Основните претенденти за титлата във Висшата лига Арсенал и Манчестър Юнайтед поднесоха новогодишни подаръци за фенове в първия ден на 2008 година.

Лидерът Арсенал спечели у дома лондонското дерби срещу Уест Хем, което бе второ за деня след другия столичен сблъсък между Фулъм и Челси.

Намиращият се в отлично състояние хърватски национал Едуардо Да Силва порази вратата на чуковете още във втората минута след пробив на Сеск Фабрегас по лявото крило.

В 18-ата минута Гаел Клиши намери с пас от собствената си половина на терена Емануел Адебайор, който от близо не пропусна да прониже Робърт Грийн и рано-рано да лиши мачът от интрига.

Вторият в таблицата Манчестър Юнайтед победи трудно Бирмингам с 1:0 пред повече от 75000 зрители на Олд Трафърд.

Карлос Тевес реализира единственото попадение в срещата в 25-ата минута след хубаво подаване на Кристиано Роналдо, като в момента на вкарването на гола играч на гостите лежеше на терена.

Резервата Микаел Форсел имаше шанс да изравни резултата в последните минути на срещата, но в крайна сметка вратата на Томаш Кушчак остана суха и Юнайтед запази дистанцията от две точки до лидера Арсенал.