Англия се класира на полуфиналите на световното първенство по футбол за младежи до 20 години, след като победи с 1:0 Мексико. Следващият съперник на англичаните пък е отборът на Италия, който по-рано днес надви Замбия с 3:2 след продължение.  

Единствения гол в последния четвъртфинал на световното първенство в Република Корея падна в 47-та минута, а негов автор стана новото попълнение на Ливърпул Доминик Соланкe. Нападателят получи извеждащ пас от Люис Куук и не сгреши, останал сам срещу вратаря на мексиканците Ейбрахам Исай.  

Италианците, които играха близо 80 минути с човек по-малко заради червен картон на Джузепе Пецела, губеха с 1:2 след гол на Фешион Сакала в 84-та минута, но само четири по-късно Федерико Димарко изравни и изпрати мача в продължения. Девет минути преди края на второто Лука Видо се разписа с глава след центриране от корнер и донесе победата на своя тим.

Патсън Дака даде аванс на Замбия в четвъртата минута, а Рикардо Орсолини изравни в 50-та преди драматичните финални секунди. Другият полуфинал противопоставя отборите на Венецуела и Уругвай.