Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Андер Ерера сподели, че се опитва да подражава на клубната легенда Пол Скоулс, когото счита за най-великия футболист на „червените дяволи“.

Рижият плеймейкър изигра над 700 мача във всички турнири за манчестърци в периода 1994-2013 година, като се оттегли с 11 титли на Англия и 2 трофея от Шампионската лига.

„Спомням си Скоулс като футболист който можеше да играе в защита, да атакува, да подава, да отнема топката, да прави абсолютно всичко“, каза Ерера. „Той беше завършен играч.“

„Знам, че той ще си остане неповторим, но аз се опитвам да играя по подобен начин. Опитвам се да следвам неговия пример. Старая се да бележа голове, да се защитавм и да печеля топката от противника. Аз си оставам Ерера, а той - Пол Скоулс. Ние, разбира се, сме различни играчи.“

„Когато трябва да посочите един халф от историята на Манчестър Юнайтед, той е първият ви избор. Аз си спомням полуфинала срещу Барселона в Шампионската лига. Юнайтед спечели с 1:0, а той вкара фантастичен гол, но не попадението беше решаващо – Скоулс игра толкова добре. Бях впечатлен и го имам за пример. Той винаги е бил един и същ: много тих и спокоен, но на терена беше най-добрият. Във футола не е много лесно да вземеш вярното решение, когато играеш пред 70 хиляди души, които крещят, викат и пеят. Скоулс обаче успяваше да го прави и беше невероятен“, завърши Ерера.