Агентът на Кристиано Роналдо Жорже Мендеш се забърка в нов скандал след драмата около Реал Мадрид. Сега португалецът е причината ФИФА и полицията в страната му да проучват подробно ситуацията около трансфера на нападателя Бебе през 2010 година срещу 7,4 милиона паунда.

Колегата на Мендеш – Гонсало Райс е подал официално оплакване до световната футболна централа, в което твърди, че мениджърът на Роналдо, Андерсон и Луиш Нани е откраднал играчът от него, и иска да бъде отнет лиценза му на агент.

Мендеш бе човекът, който движеше нещата около преминаването на Бебе от Витория в Юнайтед през 2010 година, но според Райс футболистът все още имал действащ контракт с него по това време за още година. Бебе наистина подал молба споразумението да бъде прекратено, но Португалската футболна федерация утвърдила раздялата едва два дни след приключването на сделката.

По-рано през годината полицията в страната официално започна разследване на трансфера, от който Мендеш и компанията му са получили около 3 милиона паунда.

От Юнайтед са заявили, че ще съдействат напълно на властите, но това ще бъдат излишни главоболия за сър Алекс Фъргюсън. През миналия сезон той прати ненужния Бебе под наем в Бешикташ, но престоят на португалеца се оказа изпъстрен от скандали и турският гранд реши да не се възползва от опцията за откупуване на правата му.