Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон заяви, че клубът трябва да продаде всички недоволни играчи, дори и ако става въпрос за Кристиано Роналдо и допълни, че мениджърът на Роналдо внася раздори в шампиона на Испания по футбол.

"Не можете да отхвърлите таланта, но ако играчът е недоволен, то тогава той трябва да напусне клуба. В моя мандат такъв бе случая с Робиньо. Ситуацията беше критична, но ние купихме Робиньо за 24 милиона евро, а го продадохме за 48 милиона евро. Това беше отлично свършена работа", каза Калдерон.

Калдерон каза, че сегашният президент Флорентино Перес не е първият човек в мадридския клуб, а Жозе Моуриньо и мениджърът на Роналдо - Жорже Мендеш, държат всичко в ръцете си.

"Жорже Мендеш в момента е президентът на Реал Мадрид без значение, че никой не го е избирал на тази функция. Някои играчи са доведени в отбора, само защото Мендес е техният агент", заяви бившият президент на "кралския клуб".

Клиенти на Мендеш в момента в Реал Мадрид са Кристиано Роналдо, Жозе Моуриньо, Пепе, Анхел ди Мария, Фабио Коентрао и Рикардо Карвальо. Рамон Калдерон добави за Моуриньо, че е отличен треньор, който умее да мотивира играчите, но че понякога се държи като неуравновесен човек и прави неща, които нанасят щети на клуба.

Калдерон бе президент на Реал Мадрид в периода 2006-2009 година, когато бе обвинен, че е уреждал гласове при гласуването на бюджета за следващия сезон. По време на мандата на Калдерон отборът на Реал /Мадрид/ спечели две шампионски титли на Испания.