Португалските власти за борба с корупцията са започнали разследване по трансфера на Бебе в Манчестър Юнайтед, на стойност 7,5 милиона лири, информира Daily Mail.

Става ясно, че липсват 3 милиона от въпросната сума. Решението на Юнайтед да пръсне толкова много пари за абсолютен анонимник от Виториа Гимараеш през лятото на 2010 година повдигна доста вежди, пише още английското издание. Само на 20 години, по това време, Бебе започна три мача за „червените дяволи“, като нито един от тях не бе във Висшата лига. В крайна сметка той бе отдаден под наем в Бешикташ миналото лято.

По всичко личеше, че той не е за Юнайтед, като повечето футболни специалисти се питаха, защо шампионите са направили подобна инвестиция.

Сега става ясно, че около 3 милиона от трансферната сума на Бебе липсват, а португалската полиция е започнала разследване. Вече са насрочени и изслушвания на различни хора, свързани със сделката.

На този етап от Юнайтед са извън подозренията за злоупотреба. От клуба на няколко пъти вече заявяваха, че никакви пари не са отишли директно към агент. В петък вече от Манчестър отказаха коментар по случая.