Наставникът на Милан Карло Анчелоти с пяна на устата заяви, че неговият отбор не е заслужавал снощната загуба с 1:2 от Палермо.

„Тази загуба наистина ни изгори. Първо защото не бе справедлива, второ защото бяхме порязани от съдията. Бихме приели едно поражение, когато наистина сме го заслужавали”, започна треньорът на „росонерите”.

„Играч, който скочи по този начин, има голяма вероятност да докосне топката с ръката си. Това бе сериозен пропуск от страна на рефера. Последните ни две гостувания също бяха белязани от подобни грешки, например в мача със Сиена, когато Макароне вкара, а беше в положение на засада”, коментира ситуацията при изравнителния гол на Палермо Анчелоти.

„Вкарахме, създадохме много положения и уцелихме гредата на два пъти. Може би единственото нещо, което ни липсваше, бе още малко острота, но нямаше как да вложим повече усилия. Сега, ние трябва да се стегнем и да се опитаме да бъдем по внимателни, но се надавам, че и съдиите ще бъдат. Милан си бе извоювал победата тук”, сподели още специалистът.

Наставникът на Палермо Стефано Колантуоно отдаде по-малко значение на противоречивата ситуация около първото попадение за неговия отбор

„Мисля, че пое топката с рамо. Не смятам обаче, че записите изясняват напълно ситуацията. Това бе съмнителен гол, но преценката на другите, може би е по-обективна от моята. Мога да кажа само, че играхме за този резултат през цялото време и до последния съдийски сигнал – заслужихме си победата. Факт е, че Милан се представи много добре, но по никакъв начин не бяхме надиграни и не сме се дърпали само в защита”, призна Колантуано.