Мениджърът на Челси Карло Анчелоти разкри шокираща тайна - винаги е бил фен на Интер, въпреки че постигна най-големите си успехи като треньор в Милан, където игра и като футболист.

Анчелоти разбуни духовете на Апенините, след като заяви в интервю за телевизия „Скай Спортс Италия”:

„Винаги съм подкрепял Интер и съм плакал за този отбор. Като дете бях запалянко на Интер, а моят идол бе Сандро Мацола. Моят братовчед ми подари пълен екип на Интер. Още от съвсем малък съм запалянко на Интер.”

„Разбира се, за мен е невъзможно да кажа „Само Интер” сега, но съм плакал за този отбор и мога да кажа това, защото преди години можех да ги гледам, само когато идват в Мантова. За съжаление, ние не намерихме билет за мача, а аз седях около 45 минути пред стадиона и плачех. В крайна сметка, стюардите ме съжалиха и ме пускаха за второто полувреме на стадиона. Помня, че Интер вкара пет гола в това полувреме и спечели с 6:1. Това бе единственият път, когато успях да ги гледам на живо като малък”, припомня наставникът.

Това е поредната част от признания на играчи и треньори в Италия, след като наскоро стана ясно, че футболистите на Интер Марио Балотели и Давиде Сантон са израснали като фенове на Милан.

Анчелоти продължи: „Най-голямата ми победа като играч на Милан бе първият ми финал в Шампионската лига в Барселона, въпреки че полуфиналът ни сложи на футболна карта. Направихме равен с Реал Мадрид в първия кръг и след това спечелиха с 5:0 във втория. Това бе мачът, който утвърди Милан в Европа. Много ми е драго когато си спомням за този финал, защото знаете - всичко първо се помни винаги. Най-важният играч в този отбор на Милан бе Франко Барези. Имаше толкова много таланти в тима, но точно той бе мълчаливият лидер на Милан. Всичко го смятахме за такъв, въпреки че той почти не говореше”.