Наставникът на Милан Карло Анчелоти призна, че отборът му се намира в много слаба форма в момента, но все пак изрази вярата си, че неговите момчета могат да излязат от настоящата криза. „Росонерите” направиха поредния си слаб мач срещу Катаня, завършил 1:1.

„Няма как да бъде отречен фактът, че изпитваме доста затруднения в момента – завършихме на равно в последните три мача у дома. Трябва да се отбележи обаче, че срещаме все отбори, които притежават много здрава защита”, коментира Анчелоти.

„Проблемът е, че такъв тип затворени системи, те карат да използваш дълги пасове, но ние не притежаваме състезатели, които са добри във въздуха при наличието на голям брой бранители. Да, имаме проблеми, но няма напрежение. Атмосферата при нас винаги е спокойна, което бе и ключът за успеха ни миналата година. Мисля, че така ще стане и тази”, продължи специалистът.

„През втората част се опитахме да ги разцепим, но усилията ни не бяха достатъчни. Не се представихме добре, не вложихме достатъчно воля и бяхме малко бавни”, каза още наставникът на Милан.