Новото попълнение на Ливърпул Алберто Акуилани започна тренировки с топка за първи път от шест месеца. Мениджърът на тима Рафаел Бенитес обяви миналата седмица,ч е италианският национал бележи добър прогрес и скоро феновете на „червените” ще могат да го видят в игра.

Акуилани се възстановяваше от операция на глезена, но въпреки това през лятото бе трансфериран от Рома в Ливърпул за сума от 20 млн. паунда. Според медиите в Англия има голяма вероятност Акулани да направи своя официален дебют за мърсисайдци в ключовото дерби с Манчестър Юнайтед, което е на 24-ти октомври. По-реалната възможност обаче е италианецът да се включи в игра три дни по-късно, когато Ливърпул се изправя срещу Арсенал в мач от четвъртия кръг на турнира за Карлинг къп.

„Надявам се, че когато се завърна ще успея да покажа, че съм един футболист, който умее да подава топката добре, да атакува и да бележи голове. Не съм играл от много време и знам, че няма да бъде лесно да покажа най-доброто от себе си, но ще дам всичко от себе си да го направя”, коментира Алберто Акуилани.