Спекулациите относно трансфера на играча на Арсенал Емануел Адебайор в Милан отново се появиха с пълна сила, след признанието на агента на играча: „Трудно е да се откаже на „росонерите”.

Генералният мениджър на италианския гранд Адриано Галиани публично заяви, че острието на „артилеристите” е трансферна цел номер едно на Милан през лятото.

Въпреки че самият играч на няколко пъти сподели, че се чувства добре на „Емирейтс”, неговият мениджър обрисува друга картина.

„На този етап е трудно да се каже, дали Емануел ще играе за Милан от следващия сезон. Знам, че италианците поддържат контакт с ръководството на Арсенал и в момента всичко зависи от намеренията на английския тим”, заяви Стефане Коурбис пред италианските медии.

„Милан е страхотен отбор, сред най-добрите в света. Когато такъв клуб иска да те привлече, много добре трябва да се замислиш какво точно искаш”, добави той.

„Двата отбора трябва да стигнат до споразумение. Адебайор е щастлив в Арсенал, но когато отбор като този на „росонерите” те пожелае, трудно можеш да откажеш”, каза още представителят на аса на „топчиите”.