Тотнъм продължава възходящата си линия след пристигането на Хари Реднап, след като в мача от 12-я кръг във Висшата лига обърна Манчестър Сити за 2:1.

Срещата предостави доста драма, като за Сити 9 души приключиха двубоя, а за „шпорите” – 10.

Срещата започна отлично за „гражданите”, които успяха да открият резултата още в 16-та минута, когато Робиньо реализира поредното си попадение за Сити, с което откри за 1:0.

Нещата за домакините след този гол обаче тръгнаха надолу. В 26-та минута за втори жълт картон и съответно червен играта Гелсън Фернандес трябваше да напусне играта и да остави отбора си с човек по-малко.

Само 4 минути по-късно, гостите успяха да изравнят резултата. Дарън Бент с хубав шут извън наказателното поле вкара във врата на Джо Харт за 1:1.

В средата на втората част – в 64-та минута отново Бент се оказа в прегръдките на своите съотборници, след като за втори път успя да преодолее Харт и да направи резултата 2:1.

Драмата бе пълна, след като в 83-та минута Ричард Дън напусна терена с директен червен картон. В 89-та минута Екото също напусна играта за втори жълт картон и остави и Тотнъм с човек по-малко.

След победата днес, Тотнъм е на 15-то място с актив от 12 точки. Манчестър Сити пък е на 12-то с точка повече.