Президентът на UFC Дейна Уайт обяви,  че Илон Мъск и Марк Зукърбърг са "изключително сериозни" в намеренията за необикновен бой в октагона. „Разговарях с Марк и Илон снощи, и двамата са абсолютно сериозни за това“, каза Уайт пред TMZ, преди да заяви, че това може да е най-гледаният двубой в историята.

„Най-голямата битка на всички времена беше Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър. Но според мен тази ще е тройно по-гледана“, каза той.

Уайт каза, че битката може да се проведе в Лас Вегас и че таксата за гледане по пей пър вю ще струва  между 100 и 200 долара – доста повече от това, което обикновено се таксува за UFC събитията.

51-годишният Мъск предложи мача, след като коментира под публикация за най-новия предполагаем проект на Зукърбърг, който според съобщенията ще се казва Threads и съперник Twitter.

39-годишният Зукърбърг отговори на своята история в Instagram, споделяйки екранна снимка на предизвикателството на Мъск, пишейки: „Изпратете ми местоположение“.

Мъск е тренирал карате киокушин, таекуондо, джудо и „бразилско жиу-жицу за кратко“, разкри той в подкаста на Джо Роугън и сподели снимка, на която се бие със сумист в миналото. Говорейки за Роугън, Мъск дори повдигна възможността спорният водещ на подкаст да реферира мача им, като отговори с пламтящи емотикони в Twitter.

Мъск обаче може да не намери мача за толкова лесен, колкото си мисли, тъй като неговият съперник и главен изпълнителен директор на Meta наскоро участва в турнир по жиу-жицу. Така или иначе, шефът на UFC Уайт забелязва възможност и е нетърпелив да изиграе своята роля и да я осъществи.

Зукърбърг пък наскоро критикува репортаж на New York Times, в който се твърди, че е бил нокаутиран по време на битка по жиу-жицу, след като реферът е прекратил двубоя рано и е дал победата на опонента. Клип, на който той се бори на пода и се опитва да се освободи от противник, който го е притиснал на тепиха, взриви мрежата. Те се бориха повече от минута, преди Зукърбърг да се предаде и реферът да отсъди мача, давайки победата на опонента му.

Съдията  каза, че е спрял битката, защото е чул милиардера да хърка и си помислил, че е припаднал по време на задушаването. Но Зукърбърг и неговият треньор Дейв Камарило казаха на изданието, че той не е изгубил съзнание и реферът е приел сумтенето му за хъркане.