Савана Маршал постигна брутална победа в първия рунд при дебюта си в ММА в Нюкасъл в събота вечер. Боксовата звезда се изправи срещу Мирела Варгас в PFL Europe и показа доминиращо представяне, като двубоят беше спрян 32 секунди преди края на първия рунд, а Варгас се разпищя.

През август Маршал подписа многогодишен договор с Професионалната лига на бойците само две седмици, след като Шийлдс поднови договора си, и двете веднага се заканиха за реванш, въпреки че той все още не се е състоял.

Шийлдс беше до клетката, за да гледа как съперничката ѝ постига победа в събота, и можеше да бъде видяна в кадър по време на излъчването, докато ръкопляскаше когато битката беше спряна.

След двубоя американката се качи на ринга и се съгласи да приеме Маршал в реванш на историческия им боксов двубой през октомври 2022 г.

В края на първия рунд в събота, когато Варгас се намираше в центъра на ринга, Маршал нанесе няколко силни удара с дясна и лява ръка, докато преследваше съперника си. Варгас сякаш прие поражението и се прикри, докато ударите продължаваха да валят, преди съдията да спре двубоя и Маршал да се оттегли ликувайки.

След боя Маршал взе микрофона и заяви: "Тези ММА бойци, трябва да си малко луд, за да правиш това". Тя добави: "Къде е моята приятелка Клариса? Ето как се става от пода, бейби. След това Шийлдс се качи на ринга и каза: "Добра работа. Изглеждаше по-зле от мен при дебюта ми“. Маршал отвърна: "О, да. Слушай, в клетката ли ще го правим или как? Шийлдс отговори: "Ще се бия с теб в клетката. Защо не?

През октомври 2022 г. Шийлдс победи Маршал с единодушно съдийско решение в зала "О2 Арена" в Лондон, за да нанесе единственото поражение в кариерата на съперника си до момента. Оттогава двете остават добри приятелки.

Дан Харди, ръководител на операциите с бойци за PFL Europe, заяви в последствие: "Клариса е следващата битка, която ще получим. Клариса се изказа много ласкаво за Савана. Мисля, че Савана получи уважението на Клариса тази вечер, не само за това, което може да прави с ръцете си, но и за начина, по който премина към ММА“.