Пресконференцията преди реванша на битката межсу Хорхе Масвидал и Нейт Диас се превърна в масов бой. Лагерите на двамата бойци, които трябва да се срещнат отново на ринга през юли, се сбиха на събитието, а кьотека се пренесе и в секцията за медиите и публиката.

Масвидал, бивш претендент за титлата в полусредна категория на UFC, е извън бойните спортове, откакто се би в родния си Маями през април миналата година, като допусна четвърта поредна загуба с решение срещу Гилбърт Бърнс.

Що се отнася до Диас, ветеранът от Стоктън и бивша звезда на UFC също е извън играта, откакто дебютира в професионалния бокс през август миналата година, като загуби с решение срещу Джейк Пол.

И след като планираният за началото на този месец боксов мач-реванш беше отложен, Масвидал и Диас ще споделят ринга следващият месец в Лас Вегас. Двамата вече се биха веднъж през 2019 г. като част от UFС. Сега смятат да го направят и като боксово съперничество.

Участвайки в дългата медийна обиколка - по време на която победителят в "The Ultimate Fighter" Диас се отказа преди планирания сблъсък със съперника си Масвидал - сега роденият в Стоктън боец направи подобен ход, напускайки сцената преди срещата.

Спускайки се към публиката и редицата с медиите, членовете на екипите на Масвидал и Диас започнаха да се подиграват един на друг в гръб - като гореспоменатият Масвидал разпали масова кавга между двата отбора. Дваматаа за първи път споделят октагона през ноември 2019 г. в главното събитие на UFC 245, Хорхе Масвидал и Нейт Диас се състезаваха за първата титла на BMF под знамето на промоцията.

Начело на картата в "Медисън Скуеър Гардън", Масвидал записа победа с технически нокаут в третия рунд, след като лекарите забраниха на Диас да продължи заради масивна аркада над дясното око.