PFL обяви началото на нов проект - лигата PFL Africa. Това ще бъде турнир със същия формат като PFL Europe и PFL MENA. По предварителен план проектът трябва да започне в средата на 2025 г. И лигата ще бъде ръководена от суперзвездата, родена в Камерун, бившия шампион на UFC Франсис Нгану.

Главният изпълнителен директор на PFL Питър Мъри заяви, че стартирането на PFL Африка е "още една стъпка към създаването на ММА Шампионска лига". И също така е доволен, че те са "първите, които навлизат на пазар, който през цялото време е бил недостатъчно експлоатиран".

Нгану вижда основната си задача в това да покаже на света нови африкански таланти. Суперзвездният боец има договор с PFL, но все още не се е сражавал в промоцията. Завръщането му в октагона беше решено да се отложи, след като го сполетя трагедия - през април той загуби 15-месечния си син.

Франсис Нгану беше за последен път в октагона през януари 2022 г. – когато победи французина Сирил Ган и защити титлата на UFC. Точно една година по-късно той напусна промоцията като свободен агент.