Най-накрая ще видим бой между  двама от най-добрите бойци в тежка категория на UFC. Битката между Джон Джоунс и Стипе Миочич беше обявена официално. Тя ще е водещото събитие на UFC 295, където Джоунс ще брани титлата си.

Галавечерта ще се проведе на 11-ти ноември в Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк. Това вероятно ще бъде последна битка в ММА както за Джоунс, така и за Миочич.

Джоунс е с рекорд 27-1-1 в ММА и е в серия от 18 поредни победи. През март тази година той направи дебют в тежка категория. Отне му 3 години, за да се подготви за този дебют. Джон се изправи срещу Сирил Ган и го удуши за 2 минути и 4 секунди.

Така той стана шампион в още една дивизия, след като дълги години беше шампион в полутежка категория. Единствената загуба на Джоунс е от 2009 година с дискваификация от Мат Хамил.

Миочич е с рекорд 20-4 в ММА. Той не се е бил от март 2021 година, когато беше нокаутиран от Франис Нгану. В тази битка Стипе сдаде титлата в тежка категория. В последните 5 години Миочич се би само с Нгану и Даниел Кормие.

Миочич записа победа и загуба срещу Нгану, а срещу Кормие записа 2 победи и 1 загуба. Миочич печели 15 пъти с нокаут и 3 пъти пада с нокаут.