Джон Джоунс се завърна триумфално в клетката, като спечели своя 16-ти мач за титлата на UFC. Бившият шампион в полутежка категория отказа Сирил Ган за 2 минути в коронния мач на UFC 285, в Лас Вегас. Това беше втората най-бърза победа за Джоунс в UFC, който преди това приключи Владимир Матюшенко (1:52) през август 2010 година.

Освен това от 2013 г. насам Кости изобщо не е печелил в първия рунд, последният път, когато завърши в първия рунд беше срещу Чеъл Сонен.

Мнозина вярваха, че след 3 години извън октагона, той вече няма нужната скорост и динамика, но неговият шампионски характер си остава същия. Ган направи ранна грешка и веднага си плати

На пресконференцията след събитието Джоунс засегна много теми и се закани, че ще доминира над Стипе Миочич.

„Всички знаят каква физика притежава Сирил Ган. Човекът изглежда като културист. Но, слушайте, Витор Белфор имаше мускули дори в ушната си мида. Знаех, че Сирил е най-несъвършеният боец от всички. Той е най-бързият в ударите, в работата с крака, но изненадващо, той не действа добре с краката днес. Ган стоеше на средно боксово разстояние“, обяви шампионът.

„Имах лека контузия преди двубоя, всъщност не правих много спаринг. Направих 3 спаринга в този лагер. Да, тренирах много в ударите, но нямаше много спаринг. В клетката за момент имах чувството, че сякаш си спомням какво е да  работиш в стойка. Но слава Богу, че всичко това не продължи дълго“.

„Увереността ми в битката е на най-високо ниво за всички времена. Сега избягвам целия този кикбокс, искам да запазя мозъчните си клетки. Кой искам за следващ съперник? Наистина искам да се бия със Стипе Миочич“.

„Не мисля, че някога съм се бил с най-великия на всички времена. Хората го смятат за най-великия в тежка категория. Това ще бъде най-великият срещу най-великият. Приключвам Стипе Миочич. Няма да влизам в тази битка, за да победя Стипе Миочич, излизам, за да доминирам над Стипе Миочич. Точно това ще направя“, завърши Джоунс.