Бившият шампион на UFC в полусредна категория Камару Усман е уверен, че ще доминира над действащия шампион Леон Едуардс. Двамата се срещат за трети път в основното събитие на UFC 286 в Лондон тази събота. Усман загуби титлата си през август 2022 година. Тогава той доминира над Едуардс, но загуби с нокаут в последните секунди на битката.

Сега е времето за трилогията им, а Усман се е прицелил в титлата и заяви, че ще вземе не само нея, но и душата на своя съперник.

„Мисля, че дори Леон забрави какво се случи в нашата първа битка. Ще изляза и ще му напомня кой е той. Той е втори в категорията. Време е да покажа на света защо съм най-добрият. Аз съм най-добрият в полусредна категория в света. Сега нямам колан, но дори той разбира, че съм най-добрият боец. Тази събота ще имам шанс да го докажа”, обяви Усман.

„Дори след като загубих пояса си, отношението ми остана същото. Искам да доминирам и да победя съперника си. Това е планът ми за събота. Леон не разбира колко трудно е да направиш първа защита на титлата.  И той трябва да го направи у дома, семейството му ще седи до октагона. Той ще трябва да се бие с човек, който го превъзхождаше в повечето рундове. Леон ще трябва да работи много”.

„Искам да взема титлата му. Искам да му взема душата. Бих искал да направя и двете. Винаги искам опонентите ми да казват след битка:"Никога повече не искам да се бия с този човек. Време е да дадам урок на Леон“, каза Усман.