Конър Макгрегър обяви, че има намерение да участва в още 100 битки преди да приключи кариерата си. В момента ирландеца се подготвя да направи дългоочакваното си завръщане срещу бившия трикратен шампион на Bellator в лека категория Майкъл Чандлър по-късно тази година.

Очакваният с нетърпение двубой на Макгрегър с новия любимец на феновете ще бъде първото му излизане в октагона, след като счупи крака си преди почти две години.

„На какво се надявам в този свят? Надявам се на 100 битки. Надявам се на още 100 битки“, каза той пред Barstool Sports.

34-годишният Макгрегър признава, че е бил раздразнен от липсата на последователност, което не е било така в ранните етапи на кариерата му. Въпреки че престоите му встрани от октагона бяха разочароващи, Макгрегър не се оплаква.

„Това е Божият план. Всичко е Бог, така че аз го приемам и разбирам. Но съм развълнуван и се надявам, че мога да получа хубава последователна серия от двубои.“

Последният престой на Макгрегър извън играта далеч не беше период на почивка, тъй като той трябваше да се справи с изтощителното умствено и психологическо възстановяване от потенциално застрашаващото кариерата му счупване на крака.

„Бяха много трудни времена, много трудни времена. Много несигурни времена. Трябва само да погледнете Крис Вайдман, който наскоро се завърна към състезанията със своето състезание по жиу-жицу. Много се радвам за Крис, много се радвам да видя това. Тъй като е трудно да се завърнеш. Благословен съм да имам правилната грижа и внимание към тялото си, медицински. Имах най-добрите лекари, най-добрите хирурзи. Върнах си физиката, слава Богу. И се върнах по-добър от всякога. Така че съм развълнуван.“

Мотивацията на звездата на UFC беше поставена под въпрос от мнозина през последните години, като се смяташе, че милионите му в банката са потушили бушуващия огън, и жаждата за състезания и битки.

Но нова реколта от забавни играчи в лека категория, както и някои недовършени дела с Дъстин Поарие и Нейт Диас, го карат да се бори да се състезава.

„Имам много вълнуващи битки. Имам някои съперничества. Имате момчета, заради които трябва да сменяте категорията, имаме момчета в други дивизии, за които се предполага, че са най-добрите. Има много двубои, които мога да имам и се вълнувам за всеки един от тях.“