Майкъл Чандлър призова за битка срещу Конър Макгрегър от деня, в който подписа с UFC и сега ще получи желанието си. Бившият шампион на Bellator в лека категория ще се изправи срещу Макгрегър в The Ultimate Fighter 31.

Това вероятно ще бъде една от най-големите битки през 2023 г., въпреки че точната дата и място все още предстои да бъдат определени. Въпреки че все още има много време, преди да влязат в октагона заедно, Чандлър вече има доста добра представа какво да очаква от Макгрегър.

"Ще му вляза в лицето, веднага ще го накарам да направи крачка назад. Той ще усети присъствието ми от самото начало на битката.. Вярвам, че ще довърша Конър във втория рунд“.

На хартия Чандлър изглежда има голямо предимство със своята борба и сграбчване, но в идеалния случай това не е пътят към победата, който би предпочел. Това е още една причина, поради която той очаква да срази Макгрегър. „Вярвам, че ще го изтощавам малко по малко и ще нанеса голям удар във втория рунд, за да го нокаутирам".

Колкото и уверен да изглежда в резултата от битката им, Чандлър дори няма да се опита да детайлизира какво очаква, когато става въпрос за поведението на Макгрегър, защото честно казано няма представа какво да очаква.

"Не мога да ви кажа какво ще се случи, какво ще покаже Конър", каза Чандлър. "Видяхме и няколко различни версии на Конър и мисля, че той донякъде приспособява себе си, личността си и способността и желанието си да участва в словесни кавги с опонента си.“

Макгрегър предприе по-приятелски подход в някои от по-скорошните си битки, особено с мача си срещу Доналд "Каубоя" Сероне и след това Дъстин Порие за реванша им на UFC 257.

След като загуби от Поарие с нокаут, Макгрегър се трансформира в тотално различен човек преди трилогията на UFC 264. Той стана доста агресивен в личните си нападки, които включваха няколко грозни съобщения, насочени към съпругата на Порие.

"Има линия, която не пресичаш абсолютно", каза Чандлър. "Когато един мъж има жена, той има деца, семейство, има линия, която очевидно не прекрачваш“

Ако Макгрегър реши да тръгне по този път, Чандлър признава, че това може да предизвика битка, преди да се срещнат в клетката или може би той просто ще устои на бурята и няма да каже нищо в замяна. Едно е сигурно Чандлър обещава, че е готов за всичко, което Макгрегър му хвърли.