36-годишната легенда на ММА и настоящ шампион на UFC в тежка категория Джон Джоунс (27-1) реши да не губи време и в процеса на възстановяване от контузия на гръдния мускул се подложи на операция на лакътя, за която съобщи в социалните мрежи.

Припомняме, че Джоунс спечели вакантната титла през март миналата година, като удуши Сирил Ган в първия рунд. През ноември той имаше насрочена защита срещу бившия шампион Стипе Миочич, но в процеса на подготовката Джоунс получи контузия и беше принуден да се откаже от двубоя.

"Отново тук, в Калифорния, този път с лекаря работим върху левия ми лакът, вместо да възстановяваме гръдния ми кош", съобщи шампионът. „Всъщност съм станал от операционната маса едва преди час. Имахме двучасова операция за отстраняване на някои костни шипове. Добрата новина е, че възстановителният процес ще отнеме около 10 седмици, а тъй като така или иначе трябва да бездействам няколко месеца заради операцията на гръдния кош, реших просто да убия два заека и да се погрижа за този лакът веднъж завинаги."

По време на отсъствието на Джоунс в тежката категория се появи "временният" шампион Том Аспинал от Обединеното кралство.