Джон Джоунс се завърна като боец №1 на UFC след като спечели титлата в тежка категория миналия уикенд. Американецът отказа за 2 минути Сирил Ган и след 3 години извън октагона отново е №1 в списъка с всички бойци от всички категории.

Бившият шампион в две дивизии Даниел Кормие не е съгласен с фактът, че Джоунс е номер 1. Не е изненада, че Кормие не признава Джоунс, който го победи 2 пъти в миналото.  Според величието в ММА Александър Волкановски трябва да е номер 1 в света, въпреки че загуби от Ислам Махачев в битката за пояса в лека категория.

„Мисля, че е трудно да наречеш Джоунс най-великият на всички времена, особено във връзка с наказанието за стероидите и другите ситуации. Но мисля, че той може да претендира за статута на най-велик, защото спечели колани в две категории. Аз лично не вярвам, че той трябва да бъде номер 1 в класирането. Мисля, че Александър Волкановски трябва да остане на върха. Не мисля, че Джоунс трябва да бъде боец номер 1 в света. Но нямам проблем с това, ако хората са гласували така.“, каза Кормие.