Благой Иванов - Багата се завръща в октагона на UFC след почти една двугодишно отсъствие заради контузии. Той ще се изправи срещу бразилеца Маркос Рожерио де Лима. Битката им е част от предварителните карти на UFC 274 и се очаква да започне около 03:00 часа на 8 май. Тя ще бъде излъчена пряко по MAX Sport 2.

Българинът за последно се би на 30 май 2020 г. Тогава той загуби от друг бразилец - Аугусто Сакай, а след това контузии не позволиха по-скорошно негово завръщане. Багата е в серия от две поредни загуби и предстоящият двубой ще е от голямо значение за бъдещето му в UFC. Общо активът му в организацията е 2 победи и 3 загуби, но въпреки това той все още е под №15 в ранкинга на тежката категория. Маркос Рожерио де Лима не е толкова високо класиран, но пък е в поредица от 2 успеха, като в последните си мачове нокаутира Бен Ротуел и спечели със съдийско решение срещу Морис Грийн. Иначе в UFC e изиграл общо 12 двубоя, в които има 7 победи и 5 поражения. Общият му актив в ММА битки е 27 мача, в които има 19 победи (14 с нокаут, 2 със събмишън и 3 със съдийско решение) и 7 загуби. Общият актив на Иванов пък е 22 мача, в които има 18 победи (6 с нокаут, 6 със събмишън и 6 със съдийско решение) и 4 загуби.

Самата галавечер на UFC 274 също се очаква да предложи голямо зрелище. В програмата на основната карта са включени две битки за титла. Главното събитие на вечерта е двубоят за шампионския пояс в лека категория между Чарлз Оливейра и Джъстин Гейтчи, а преди тях в октагона ще излязат Роуз Намаюнас и Карла Еспарса, за да си оспорват титлата в категория сламка при жените. Внимание заслужават и още двубои в леката категория през вечерта като Майкъл Чандлър – Тони Фъргюсън и Доналд Серони – Джо Лоузън. Основната карта на UFC 274 започва от 05:00 часа