Шефът на UFC Дейна Уайт няма никакво намерение да напуска поста, въпреки атаките към него заради шамара, който удари на съпругата си Ан. Милионерът бе сниман как удари плесница на жена си по време на партито за Нова Година в Мексико, на което двамата бяха. В последствие Уайт се извини, а съпругата му Ан разкри, че всичко е изгладено помежду им.

Въпреки това клипчето нанесе сериозни щети. Първо новата идея на Уайт за лига по биене на шамари пострада, като излъчването и по телевизията бе отложено с 2 седмици. А след това законодателна женска фракция в Калифорния призова Дейна Уайт да бъде отстранен от поста президент на UFC в отворено писмо.

Политическата група за застъпничество на жените, която включва 18 щатски сенатори и 33 членове на Асамблеята, публикува копие от писмото.

В него има призив за „незабавното отстраняване на г-н Уайт от позицията президент на UFC“. „Ендевър“ и ESPN, партньорът за излъчване на UFC, отказаха коментар по въпроса.

„Какви ще са последствията за мен? Да си взема 30 дни почивка? Казах ви още като дойде КОВИД 19, че той може да остане десет години и аз да бездействам и пак няма да имам проблеми. Всъщност това е като КОВИД. Да напусна компанията ще е сериозен удар за организацията, персонала в нея, бойците. Мен няма да ме нарани. Можех да си тръгна още през 2016 г. Вече казах, че сбърках. Но аз съм собственик на тази компания“, обяви Уайт.