Нейт Диас е на път да получи последния си бой от договора с UFC. Според информации той ще бъде главната среща от UFC 279 на 10 септември в Лас Вегас. Съперникът му там ще е Хамзат Чимаев. Все още няма официален договор, но и двамата бойци са се съгласили на срещата твърди ESPN.

Диас, който беше първия съперник нанесъл загуба на Конър Макгрегър в UFC през 2016 г., ще се изправи срещу непобеденият до момента Чизмаев в полусредна категория. Тази битка е последната за Диаз от договора му с UFC и е в резултат на настояването му да бъде освободен от организацията. Той е един от най-популярните бойци в ММА, но не е влизал в октагона откакто загуби от Леон Едуардс с единодушно съдийско решение през юни 2021 г. Диас загуби три от последните си четири боя.

37-годишният боец Диас обяви, че се чувства като заложник, защото иска да се бие, но от UFC не му дават двубой. Той настояваше да напусне компанията, за да може да направи боксов мач с Ютуб звездата Джейк Пол.

От UFC изпълниха желанието му, изправяйки го срещу един от най-опасните бойци в неговата категория, който е непобеден в 11-те си професионални битки.

Оказва се, че двубоят е бил планиран още за UFC 276, но Диас е отказал, защото към предложението за мача имало клауза за удължаване на договора - нещо, под което той не е искал да се подпише.