Хамзат Чимаев ще е на позиция да се бие за титлата в категория полусредна на UFC, ако се справи с Нейт Диас на UFC 279. Събитието е в събота в Лас Вегас. Това е и последният мач от договора на Диас с организацията. Чимаев е огромен фаворит, а мнозина смятат, че UFC умишлено жертва боеца, който прекара 15 години в опити да се издигне нагоре.

Титлата в категорията държи Лион Едуардс, който наскоро победи с нокаут Камару Усман. Очаква се трети бой между двамата да се проведе, когато Усман има възможност отново да се бие. Чимаев пък има намерение да се качи нагоре в категориите и да срещне Израел Адесаня.

„Ако искат да органиират трети бой между Едуардс и Усман, няма проблем за мен. Аз ще взема други боеве и ще видим какво ще стане. Може би Израел Адесаня или Перейра. Който спечели това, може би ще се срещна с него. Не знам“, обяви Чимаев.

Адесаня е шампион в средна категория и ще опита да защити пояса си за шести път, когато срещне Алекс Перейра през ноември. Адесаня прочисти категорията, а Чимаев и преди това е искал да се пробва в средна категория.