Една от най-големите звезди на ММА Израел Адесаня е бил арестуван на летище Джон Еф Кенеди в Ню Йорк за притежание на незаконно оръжие. Адесаня загуби битката с Алекс Перейра на UFC 281 онзи ден и изгуби титлата си в средна категория.

Причината за задържането е незаконно притежание на оръжие. Адесаня опитал да мине през охраната на летището с метален бокс. Арестът е извършен от летищната полиция в близост до зоната за проверка с детектори за метал.

Боксовете са незаконни оръжия в щата Ню Йорк и притежанието им се счита за престъпление. Те не могат да се носят, камо ли в ръчния багаж за борда на самолет.

„Фен даде на Израел подарък, който той сложи в багажа си. Когато беше задържан на летището, Израел бързо се освободи от предмета и сътрудничи на властите. Веднага ги послуша, въпросът беше прекратен и той се прибра вкъщи“, заяви мениджъра на боеца Тим Симпсън пред TMZ Sports=

Въпреки че Адесаня не е гражданин на САЩ, той все още може да бъде изправен пред обвинения. И ако бъде признат за виновен, той може да получи до една година затвор плюс глоби. Очаква се Адесаня да се размине с глоба или условна присъда.