Алекс Перейра е новият шампион в средна категория на UFC. Бразилската ММА звезда нокаутира носителя на пояса Израел Адесаня по време на UFC 281, което се проведе преди малко в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.

Шампионът водеше по точки, но в последния рунд Перейра го нокаутира взе пояса, като за трети път победи този съперник. Предишните два успеха бяха в кикбокса

Първият рунд бе спокоен и без много агресия, но в края му Адесаня за малко не нокаутира съперника. Той атакува с  комбинация от десен и ляв и макар да разклати съперника, Перейра остана на крака, но го спаси сирената за край на рунда.

В края на втори рунд Перейра събори Адесаня на земята и взе рунда. В третия шампионът доминира. Перейра изглеждаше изморен в четвърти рунд и изглеждаше, че Адесаня ще спечели.

В последния рунд Перейра започна агресивно и ударите му намираха целта. Силна комбинация на бразилеца нарани сериозно шампиона и съдията се намеси, за да прекрати мача.

Така Перейра спечели с нокаут във втората минута на петия рунд. С тази победа Перейра вече има 3 победи над Адесаня. Две от тях са в кикбокса, а сега и в ММА. За втори път Перейра успява да нокаутира Адесаня.

С тази победа бразилеца е в серия от 7 поредни победи. Адесаня от своя страна се разделя със серия от 3 поредни победи. Това е първа загуба за него в средна категория.