Израел Адесаня получи своето възмездие и си върна титлата на UFC в средна категория с нокаута срещу Алекс Перейра на UFC 287 в събота. Сега той иска да премине към нови предизвикателства и не желае да се изправя отново срещу този противник.

Разговаряйки зад кулисите след победата му във втория рунд над Перейра в Маями, Адесаня каза, че се радва да си върне колана точно толкова, може би дори повече, отколкото когато го спечели за първи път.

„Казват, че не се чувстваш толкова добре, колкото първия път“, каза той. "Но ти казвам, че вторият път е още по-сладък."

Адесаня беше изправен пред много съмнение в битката, след като Перейра го победи два пъти преди това в кикбокса и веднъж в UFC. Но Адесаня остана фокусиран през цялото време и влезе в октагона, изглеждайки може би по-устремен и концентриран от всякога за своя реванш.

"Аз знам кой съм. Мога да се развихря и да получа каквото ми трябва, когато имам нужда“, обясни Адесаня. „За този тренировъчен лагер, тази битка, трябваше да го направя. Както казах, те забравиха. Забравиха какво съм направил в тази игра, какво съм направил за тази игра, и това, че си паднал от един и същ човек, не означава, че ще останеш долу“.

С пояса обратно около кръста и решителна победа над стария си съперник, Адесаня каза, че иска да премине към нови глави и нови предизвикателства в кариерата си. И след като отдели момент да поздрави съперника си, Адесаня се върна, за да продължи интервюто си, като заяви намерението си да търси нови претенденти за титлата си.

„Приключихме съперничеството. Готово е. Приключих с това“, каза той. „Не искам да се бия с един и същи човек три пъти подред, защото имам по-малко от 20 битки в тази игра. Аз съм на 33, вероятно мога да продължа толкова дълго, колкото искам. Но ако трябва да съм честен ми остават по-малко от 20 битки, така че просто искам да се бия с нови лица и да взема нови глави.”