Израел Адесаня си върна титлата в средна категория като нокаутира Алекс Перейра в реванша им по време на UFC 287. Събитието се проведе в Маями, САЩ, а битката помежду им бе основната за вечерта. Адесаня си отмъсти на съперника, който го победи три пъти до тук от три сблъсъка. Два от тях обаче бяха в кикбокса, а само последния им мач бе от UFC. Тогава Перейра спечели с технически нокаут в петия рунд.

Адесаня отново е шампион както беше в периода 2019-22 г. Той спечели с нокаут във втория рунд. Първият рунд беше доста равностоен. Перейра вкарваше лоу кикове, за да извади от строя водещия крак на Адесаня.

Адесаня от своя страна също вкарваше лоу кикове, както и боди кикове. Трудно беше да се каже кой спечели рунда. Във втория рунд двамата на няколко пъти скъсиха дистанцията и размениха тежки крошета. Перейра продължи да залага на лоу кикове, но Адесаня не му оставаше длъжен.

В последната минута на втория рунд Перейра се подлъга, че е наранил Адесаня и го притисна  към мрежата и започна да му вкарва комбинации. Докато пробва удар с коляно Перейра бе със свален гард. Точно от тази грешка се възползва Адесаня и му вкара тежко дясно кроше.

Последва комбинация от десен и ляв, след която Перейра падна на земята. Алекс вече беше в нокаут, но въпреки това Адесаня му вкара още един удар и така го прати в дълбок нокаут.
 

С тази победа Адесаня отмъсти на Перейра, който преди това го беше победил 3 пъти в битките им. Израел се връща на трона в средна категория. Перейра от своя страна губи титлата и това е първо поражение за него в UFC. Той се разделя със серия от 7 поредни победи. Вероятно от UFC ще им организират и трета битка в ММА.