Джон Джоунс притесни феновете си с поредица от странни постове в социалните медии, които в последствие изтри. Шампионът на UFC в тежка категория породи страхове за психичното му здраве с писанията си. Кости изтри всички постове, но след като хиляди хора ги видяха.

Легендарният боец, който преди седмици спечели титлата на UFC побеждавайки за по-малко от 2 минути Сирил Ган, за да вземе вакантната титла в тежка категория, написа 5 поста в рамките на 7 минути.

"Не ме убивайте“. „Не убивай себе си“. „Приятни разговори“, „Изтриване на годината?“, „Туитър казва" – бяха постовете на Джоунс.

Непостоянният и безсмислен характер на постовете на Джоунс накара феновете да се тревожат за безопасността му. В последните години Джоунс е бил в центъра на различни противоречия, както в спорта, така и около личния му живот.

През 2015 г. е издадена заповед за ареста му, след като Джоунс участва в катастрофа с 2 други превозни средства, оставяйки ранена бременна жена. Джоунс се призна за виновен за напускане на инцидента и беше осъден на пробация, а от UFC му отнеха титлата в полутежка категория.

През март 2020 година Джоунс беше арестуван в родния си щат Ню Мексико. Тогава той беше хванат да шофира в нетрезво състояние и небрежно да използва огнестрелно оръжие.

През септември 2021 година Джон беше арестуван в Лас Вегас, след като се беше напил и скочил на бой на жена си. Джоунс беше обвинен в домашно насилие след инцидента, но по-късно обвиненията бяха оттеглени.