Ще измине още известно време преди калифорнийската държавна атлетическа комисия да реши съдбата на Джон Джоунс.

Бившият шампион в полутежка категория на Ultimate Fighting Chmpionship (UFC) трябваше да се яви в съда за своето изслушване през декември, заради положителни допинг тест, който той даде преди битката си с Даниел Кормиер в UFC 214 през юли.

Сега става ясно, че това няма да се случи и изслушването на Джоунс е отложено за февруари 2018-та година.

30-годишният Джоунс бе заловен със стероида турнибол. Това беше вторият случай, в който той бе уличен в употреба на допинг през последните две години. Това означава, че ако той отново бъде признат за виновен може да получи четиригодишно наказание, което може да сложи край на една от най-славните кариери в света на смесените бойни изкуства.

Джоунс и екипът му категорично отричат, че той е използвал стимуланти, които подобряват неговата ефективност. В момента представители на боеца проверяват спортните му добавки за наличието на забранени вещества.

В неотдавнашно интервю вицепрезидентът на антидопинговата агенция към UFC Джеф Новицки заяви, че Джоунс ​​може да получи минимално наказание, ако неговите представители успеят да докажат, че причината за положителната допинг проба се крие в замърсените хранителни добавки, които той е приемал.