Шампионът в лека категория Хабиб Нурмагомедов все по-усилено говори за двубой пред родна публика в Русия и планът му може да се реализира скоро. В интервю за Канал 1 „Орела“ заяви, че подготвя следващата си защита на титлата в лека категория, която вероятно ще бъде вкъщи. 

Наскоро Нурмагомедов победи Дъстин Порие чрез събмишън в третия рунд на срещата, която се проведе на UFC 242 в Абу Даби.  
Нурмагомедов не се е бил в Русия от октомври 2011 г.. Тогава бе последният му двубой преди да подпише с UFC, където спечели 12 поредни мача, за да подобри безспорния си професионален рекорд до 28-0. 

Въпреки че е изключително нетърпелив да осъществи тази своя мечта, Хабиб призна, че има факти, на които трябва да се обърне внимание.
„Преговорите продължават с UFC. Наистина искам да се бия в Русия “, каза Нурмагомедов. „В Санкт Петербург има затворена арена [Газпром Арена]. В Москва стадион "Лужники" е отворен. Бях там на финала на Световното първенство по футбол, когато валеше. Ако нещо подобно се случи, това ще съсипе срещата. Стадионът в Санкт Петербург е с капацитет 75 000 души, бих могъл да се бия там. В малка зала просто няма смисъл. "
Въпреки че следващият опонент на Нурмагомедов не е официално определен, той и президентът на UFC Дейна Уайт заявиха, че претендентът Тони Фъргюсън е най-вероятният кандидат за третата защита на Хабиб. 

Другите опции включват Джъстин Гаетие, безспорно доходоносен реванш с Конър Макгрегър или често обсъждания двубой с вече пенсионираната ММА легенда в средна категория Жорж Сен Пиер.
"Наистина искам да се бия тук, разговорите продължават. Около 80 процента сигурен съм, че следващият ми бой ще бъде в Русия", каза Нурмагомедов.