Всички искат да знаят кой е следващият противник на безспорния и непобеден шампион в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов, но все още няма яснота по въпроса.

"Орела" защити титлата си с победа със събмишън над Дъстин Порие в Абу Даби преди седмица и коментарите за следващата му битка започнаха още след края на срещата. Президентът на UFC Дейна Уайт сподели, че Тони Фъргюсън е следващ, но не изключи и реванш със звездата Конър Макгрегър.

Уайт изяви интерес към битка между Хабиб и легендарния шампион в две категории Джордж Сен-Пиер, който по-рано тази година се оттегли, защото Уайт не му позволи да се бие с непобедения дагестанец.

Наскоро бащата на Хабиб заяви, че желанието на сина му е да направи две последни битки и да се оттегли от ММА.

Всички фенове искат чакат интересната битка в лека категория между Хабиб и Фъргюсън, а тя пропада вече 4 пъти. Легендата на ММА също иска да гледа двубой между тях и сподели, че Тони на 100% заслужава шанс срещу Хабиб.

"На 100% Тони Фъргюсън заслужава да се бие за титлата. Битката им ще бъде добра. Голям фен съм и не знам кой ще победи. Всичко зависи от това кой ще успее да наложи волята си.Тони обича мръсни битки с лакти и колена и това е неговият стил. Хабиб пък обича да контролира опонентите си на земята. Стиловете правят битките, затова тук е трудно да се прогнозира." 

"В момента съм в пенсия и за това си има причина. Ако има нещо, то от UFC знаят къде да ме намерят. Точно сега обаче съм доволен от това, че не съм в играта. Не се оплаквам и моя живот е хубав. Винаги тренирам, но не защото искам да се бия, а защото искам да съм в добра форма. Обичам да съм зает и продължавам да се уча като боец", заяви Сен-Пиер.