Бившият шампион в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов даде ясно да се разбере, че слуховете за завръщането му в спорта и участието му в предстоящото събитие UFC 300 не са нищо повече от нечие желание да привлече вниманието на публиката с гръмки заглавия, които не се основават на факти. "UFC 300 ще се проведе без мое участие. Точно както UFC 400", каза той преди дни.

Междувременно друг бивш шампион на UFC, както и бивш тренировъчен партньор на Хабиб, американецът Даниел Кормие, заяви, че преди две години Нурмагомедов е отказал предложение за 40 млн. долара, за да възобнови кариерата си.

"Хабиб ни каза, че е отказал 40 млн. долара за завръщане в UFC. Той каза 40 млн. долара, пичът действително назова това число", твърди Кормие. „Не знам колко битки са му предложили или в какво събитие са му предложили да се състезава. Той просто каза: "Отказах 40 млн. долара, брато, приключих".

Припомняме, че Нурмагомедов обяви края на кариерата си през октомври 2020 г. веднага след успешната защита на титлата срещу Джъстин Гейджи.

UFC 300 ще се проведе на 13 април в Лас Вегас (САЩ). Ден преди това беше обявен още един мегасблъсък от този супертурнир.