Мегазвездата на UFC Хабиб Нурмагомедов ще се завърне на октагона за UFC 300. Това е прогноза от бившия американски претендент в промоцията Чаел Сонен.  В своя подкаст в YouTube бившият боец заяви, че очаква основната битка на юбилейното издание да е с участието на Нурмагомедов. Той ще излезе да се бие за титлата в полусредна категория срещу Леон Едуардс.

"Онзи ден треньорът Хавиер Мендес призна, че Хабиб Нурмагомедов отново тренира с него. Според Мендес, Хабиб винаги поддържа форма. Но тренира с него само когато му предстои битка. Той не каза нищо друго. Но знаете ли какво си помислих? Че има причина двубоят между Леон Едуардс и Белал Мохамед все още да не е обявен официално..."

Сонен смята, че Нурмагомедов ще се върне и ще се опита да отнеме титлата в полусредна категория от Едуардс.

"Това е само слух. Но не какъв да е, а слухове от Мендес. Ясно е, че Хабиб вече няма да се справи с лимита в лека категория. Вариант номер 1 за него е суперсблъсък с Жорж Сент-Пиер. Но въпросът е дали промоутърът ще направи битката без титла главно събитие на картата на супертурнира? И тук се връщаме към въпроса защо двубоят между Едуардс и Мохамед все още не е обявен официално. За всичко трябва да има причина. Хабиб тренира по някаква причина. И Уайт не обявява главното събитие на UFC 300 по някаква причина".