Бившият трикратен претендент за титлата на Ultimate Fighting Championship (UFC) Чаел Сонен коментира неосъществената битка с Чък Лидел, определяйки я като "мъртва". Имаше слухове, че 48-годишният Лидел, който не се е състезавал от 2010-та година насам, може да планира завръщане към смесените бойни изкуства, но все още няма нищо конкретно. 

"Няма развитие. Тази битка е мъртва. Мислех, че Чък ще се завърне, но това явно няма да се случи", заяви Сонен.

Разбира се, "Американският гангстер" не би се отказал толкова лесно от една така доходоносна среща и побърза да хвърли няколко вербални атаки, които биха могли да възобновят интереса от страна на Лидел.

"Каквото и да си мисля, независимо от начина, по който разказвам историята, мисля, че Чък е добър човек. Не е лесно да обикаляш с прическа, все едно си изгубил бас, разорен и изшмъркал парите си. Не е лек животът му. Жалко би било да го ритам, докато е на земята. Можеше да се стигне до битка между нас, но смятам че за него е по-добре да не го правим. Пожелавам му късмет", добави иронично Сонен.

Понастоящем Сонен се готви да се изправи бившия шампион на UFC Куинтън "Рампейдж" Джаксън в първия кръг на турнира в тежка категория на Bellator, който започва на 20-ти януари в Бостън.