Единственият българин от световен ранг в ММА – Благой Иванов-Багата, е претърпял операция. На боеца от най-реномираната верига UFC се наложило да премине през интервенция на коляното.

“Операцията бе успешна. Окей съм, възстановявам се по план. Скоро ще мога да се върна към пълни натоварвания в тренировките”, заяви Багата пред „24 часа“ от САЩ. Той живеее и тренира в Лас Вегас.

33-годишния Иванов за последно бе в октагона на 31 май тази година. Той загуби мача срещу бразилеца Аугусто Сакай след спорно съдийско решение. Реферските гласове бяха 1:2 във вреда на българина.През юни стана ясно, че Багата получава нов договор от UFC. С него след изиграването на последния двубой от стария контракт за Багата са предвидени още 3 срещи във веригата, част от която са най-големите световни звезди в тежката категория на смесените бойни изкуства.

Следващият мач на Иванов ще се проведе в края на настоящата или началото на следващата година.Загубата на българина от Сакай бе 4-а в ММА кариерата му. Той има и 18 победи.Поражението бе второ поред със спорно съдийско решение след 1:2 гласа и за двубоя срещу американеца Дерек Луис.