Каварненските кикбоксьорки Едже Демирова и Дилек Серветова участват на международният семинар KWU International Professional league, който се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. 

Семинарът е насочен към инструктори, състезатели и съдии и ще бъде по правилата на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Успешно преминалите обучението ще получат диплома. По време на него са планирани общо 7 тренировки, като три от тях са по Иайдо. 

Останалите ще бъдат водени от ВИП гости и световни бойни легенди в лицето на холандските величия Ернесто Хуст, Петер Артс и Семи Шилт, както и сериозното руско присъствие на Шихан Рамил Габасов и Шихан Александър Пичкунов, и не на последно място българското участие от страна на Шихан Иво Каменов – изпълнителен директор на Международната професионална лига на 
Световния киокушин съюз и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България, и Шихан Асен Асенов – член на УС на Българската карате киокушин федерация и първият златен медалист от Европейско първенство по киокушин за България.

Събитието  е част от петото издание на елитната бойна верига SENSHI и ще продължи до 23-ти февруари.

Дилек Серветова е „Спортист на годината“ за 2019 на град Каварна.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.